onsdag 3. mars 2010

Paris Fashion


Gjorde et internettsøk på ordene Paris og Fashion for å finne en fint bilde å illustrere hva jeg tenker på for tiden. I dag var det kick off på Paris Fashion Week. Som perler på en snor vil de beste designerene vise sine kolleksjoner vi moteentusiaster kan oversette til vår personlige stil og ta med oss til gateplanet. Via streaming kan vi se visningene live om vi vil, men jeg ser som regel videosnutter som blir lagt ut dagen etter.

Som stylist er det jobben min å være oppdatert på trender. Det betyr ikke at jeg følge moter slavisk. Jeg tar til meg det som er relevant for meg og min stil. Noen oppdrag forventer at stylingen er aktuell og at motebildet stemmer og det ordner jeg. Men når det gjelder min egen stil er det er viktig for meg at ikke lar meg påvirke for mye.

Med Nerstrandas nye kampanje, som jeg er så heldig å være involvert i, mener vi at designerene (motehusene) ikke er eneregjerende lenger. Gatemoten har en sterk påvirkningskraft og via internettet kan vi se hva som skjer på gatene i de store byene og la oss inspirere. Men hvem er disse nye stilikonene som konkurrerer med designerene? Mange har en genuin interesse og noen ganger besettelse for klær og moter, mens noen er bare gjennomført i klesveien uten å tenke så mye på det og vi tar det til oss og gjør det til vårt eget. Sjekk gatemotebloggen Facehunter som reklamerer med "eye candy for the style hungry" og se om du også blir inspirert.

Tilbake til Paris, det vi har i vente i dagene som kommer er en rekke fantastiske kolleksjoner og kreasjoner. Jeg nevner i fleng: Manish Arora, Christian Dior, Maison Martin Margiela, John Galliano, Stella McCartney, Chanel, Louis Vuitton og Miu Miu. Men på tirsdag er Alexander McQueens visning som han rakk å designe ferdig før han tok sitt eget liv 11/02. Så tragisk at ord blir fattige..

2 kommentarer:

  1. Spennede blogg. Har lagt den ut på facebookprofilen min :) Skal prøve å følge med her fremover!

    SvarSlett
  2. Min første kommentar. Jippi! :D

    SvarSlett