tirsdag 28. juni 2011

En Engel i Hellfjord

Kristoffer Jørgensen

Johannes og Kristoffer

Sist jeg skrev om Kristoffer var da han ringte og fortalte at jeg hadde fått Intro-støtte. Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen: Kristoffer er en av de tromsøværingene jeg beundrer mest for det han har fått til og den personen han er. Han har stått på og jobbet fram sin nisje. Han lever ut sin drøm- hver dag- med sitt firma Arctic Action. Du så han sist på Norske Talenter. Vi har jobbet sammen i en årrekke på forskjellige prosjekter. Her om dagen hadde en av hans stuntmenn, Johannes, laget en aldri så liten pyro-eksplosjon, med det resultat at en engel viste seg i bøtta etterpå. Overtroisk som jeg er tror jeg nok at det ikke var så tilfeldig.. En engel var helt på sin plass. Arctic Action er noen råtasser med hjerter av gull.

Casual Cool


Ikke så mye tid til gatemote-speiding for øyeblikket. Men da jeg møtte på min vakre venninne Herborg med sin kjekke kjæreste måtte jeg jo knipse et lite bilde.


Midnight Sun Marathon




I helga løp min 4 år gamle sønn sitt aller første gateløp. Den korteste distansen på ca 1000 m var en perfekt liten rute for han og jeg sprang side om side, gammel mellomdistanseløper som jeg er. Det var premiering for de beste kostymene og førsteprisen gikk til en kjenning av oss, Petter Eilertsen som var ikledd en gravemaskin laget av pappesker. Kreativt laget av pappa Steinar Eilertsen, en gammel venn av meg. For å få oss i stemning før løpet hadde MSM bestilt Kongens Gardes Gatedrill-tropp. De var helt fantastiske. Vi er nok på plass igjen neste år for både løp og underholdning. Får se om vi kler oss ut da. Jeg ankom nemlig Tromsøbyen et par timer før løpet fra Hellfjord og da var et løpekostyme langt ifra mine tanker.

tirsdag 21. juni 2011

Jenter! Dette vil dere ikke gå glipp av!


Essens Dagspa arrangerer et lukket arrangement for sine trofaste kunder på onsdag 22/6 kl 19-21 og jeg har fått lov å tipse dere. Selv er jeg på FilmCamp og har ikke anledning å komme. Snufs! Hadde jeg vært i Tromsø hadde jeg vært først i køen. De frister meg mye og mangt. Hold dere fast: forfriskninger on the house, gratis mini-manikyr eller makeup veiledning, en liten facial express eller brow make over, spesialtilbud på en del produkter m.m Alt du må gjøre for å ta del i denne eksklusive happeningen er å melde deg på post@essens-dagspa.com eller ringe 777 53400. Først til mølla! Hva venter du på? (Bildet er et illustrasjonsbilde jeg fant som ikke har noe med arrangementet å gjøre)

Solvik Fangetransport


Daniel, Zahid og Roger

Wolfgang og Frank


Etter å ha summet meg etter sjokknyheten (se forrige innlegg) måtte jeg komme back to earth og få statistene mine i sving. Med ti sett håndjern og ditto statister ble det en flott seanse i Solvik Fangetransport. En av statistene sa etterpå at det var veldig vanskelig å holde maska. Vi har jo tross alt med en fantastisk dyktig komiker å gjøre, hovedrollen Zahid Ali. Statist Roger hadde blitt oppgradert med en replikk til og med. Noe å glede seg til altså. Serien Hellfjord lanseres på Nrk i januar 2012 og har allerede blitt solgt til Irland og Romania.

Perfekt Øyeblikk!


Sjefssminkør Merethe og statist Joachim

Det vibrerer i lomma på filmsettet og jeg smyger meg langt nok unna til å kunne høre en stemme si gjennom telefonen "Gratulerer med Intro-penga". Min gode kollega stuntmannen Kristoffer Jørgensen er munter i stemmen og jeg svarer i sjokk. "Ka"? "Vi fikk støtte begge to- vent litt så skal æ sjekke kor mye du fikk... 320 000 kr står det her på nettsia demmes" Med verdens største jubelutbrudd farlig nært og med tre fantastisk flotte statister ved min side stutrer jeg bare "Hæ- Ka- É det mulig- Herregud!" Faktum er at Tromsø Kommunes kulturnæringsfond INTRO tydeligvis har troen på meg og har bestemt seg for å prøve å la meg "go pro". Med pengene kan jammen castingbyrået mitt nå nye høyder. Ambisiøs har jeg alltid vært, og hardt arbeidende likeså. Med Intro i ryggen er kursen ikke så ustå som før. Nå har jeg fått sjansen å bli en viktig brikke i filmbransjen i nord og med en profesjonelt castingbyrå kan jeg levere både skuespillere og statister til både nasjonale og internasjonale filmer. Noe jeg for så vidt gjør allerede, men absolutt ikke så proft som jeg har fått muligheten til å gjøre om, la oss si, ett års tid fra nå. Bildene under er fra innspillingen rett før jeg fikk beskjeden, pluss et bilde statisten Roger tok i det perfekte øyeblikket. Jeg er forresten i lånte fjær. Det var en kald vind i Gryllefjord og jeg måtte låne det jeg fikk tak i- en genser i trippel XL. Apropos fjær, statisten på bildet var dagens helt i tjære og fjær. Statist Joachim ofret seg. Alt for kunsten i Hellfjord..

mandag 20. juni 2011

Senjatrollet

Tukthuset inni Senjatrollet




Her om dagen, på vei fra Tromsø til Hellfjord (Gryllefjord), tok min fine gjeng med fangestatister og jeg en avstikker innom Senjatrollet. Det viste seg å bli en liten time som gjorde inntrykk på oss alle. En av guttene sa til og med "dette er et av mine høydepunkt så langt i 2011". Inni trollet var det nemlig et helt opplevelsesunivers, innimellom skummelt, men mest av alt fascinerende. Tok mange herlige bilder, men viser deg favorittene her.

Nerstranda Sommer






Nerstranda er en av mine faste arbeidsgivere og jeg er veldig glad for at de tok initiativ til denne bloggen for et drøyt år siden. Jeg har jobbet for Nerstranda helt siden jeg kom hjem fra London etter å ha vært borte fra byen min Tromsø i sju fantastiske år. Samarbeidet startet med en modelljobb jeg gjorde sommeren 2004. Etterhvert ble det sentermagasiner, moteshow, minimoteuke etc. Nerstranda er et kjøpesenter med stort fokus på moter og trender og det er jeg veldig glad for. Med jevne mellomrom styler jeg dukkene på senteret, noe som har blitt en svært fornøyelig jobb. Denne gangen var temaet festivalmote / nord-norsk sommer. Nerstranda har forresten fått en ny driftssjef. Hils på Sigmund i en dukkefin parykk!

Telttur Timeout




Forrige helg tok jeg en skikkelig deilig timeout med avslått telefon i ca ett døgn. Det koker jo nå for tiden i Hellfjord og det har det jo gjort en stund. Av og til er jeg nødt å koble av, senke skuldrene og finne hvilepulsen. En plass jeg alltid finner roen er i Sandvika på Brensholmen. Jeg og guttene mine har en fast plass vi bruker å slå leir så ofte vi har muligheten. På veien til teltplassen er fast stopp Eide Handel, der vi skjeier ut med godsaker fra byens beste ferskvaredisk. Mmmm. Turen denne gangen bød også på sol og sjø innrammet av snødekte fjell, masse latter men best av alt fred og ro. En ren og skjær nytelse i en ellers heseblesende hverdag.

onsdag 15. juni 2011

Hellfjords verstinger

Magnus og Bob lader opp til litt action

Fangevokter Tommy Svendsen

Lokale helter + Magnus

Einar, Lloyd, Stig-Bjarne, Wolfgang, Bob, Kåre, Magne, Roger, John-Trygve og Jan Erik

Nå er vi inne i uke to (av sju) og her i Hellfjord har vi allerede gjennomført en nakenscene med ti fengselsfugler uten en tråd. Vi tok den verste (beste?) scenen først: dusjscenen. Uforglemmelig opplevelse for alle som var tilstede. Gir deg en liten smakebit her. Resten må du vente til du ser på Nrk fjernsynet neste år. I morgen spiller vi inn en buss-scene med samme gjengen. En av statistene har til og med oppgradert til en rolle med en replikk. Spennende!

torsdag 9. juni 2011

Kjells Kitchen


Statist Petter ved et pent dandert kafébord


Dagens beste look hadde statist Bjarte


Nostalgisk kroneautomat

I dag spilte vi inn på HELLFJORDs slitne drikkebule Kjells Kitchen. Med på moroa var ca 20 statister. Øverbygd hadde faktisk landets beste vær i dag. Her var tropevarme og statistene hadde gode forhold å sole seg og spise is i mellom tagningene. Dagens flinkeste var ei kjempeflott dame som stilte opp i bare trusa. Etter å ha spurt hele glamour-Tromsø uten hell stilte en av Øverbygds døtre opp - toppløs. Tøff dame! If you've got it flaunt it heter det jo. Hun så fantastisk ut! I morgen kommer fengselsfuglene mine. Gleder meg allerede til å vise de frem her. Følg med- følg med.

onsdag 8. juni 2011

FilmCamp suiten min


Sånn ser kontoret mitt ut på FilmCamp. Jeg har rigget meg til i suiten min. Likesågreit det. Sitter komfortabelt i en liten rosa sofa jeg. Foran meg har jeg bilder av skuespillere og statister i søkk og kav. I morgen skal 20 statister herje litt på "Kjells Kitchen". Med oss har vi både en eksotisk danser, en gjeng sjømenn, folk som er på en snurr + velkjente skuespillere. Gleder meg! Fredag kommer mine første statister fra Tromsø, så langt har vi kun brukt locals. En bil full av fengselsfugler kommer fra "storbyen". Håndplukkede og barske. Sammen med noen tøffinger fra Øverbygda skal de til pers i det spesiallagde fengselet her på FilmCamp. Rart å ikke ha noe med kostymene å gjøre her forresten. Første gang faktisk jeg er på FilmCamp uten å ha en kostymefinger med i spillet. Men Casting Director altså.. skal ikke kjimse av det.

torsdag 2. juni 2011

Velkommen til fengselet!

Foto: Marius Fiskum


Nå er jeg på jakt og kanskje du kjenner noen som passer inn i kategorien jeg leter etter: fengselsfugler. Er castingansvarlig på Nrk tvserien HELLFJORD av Tommy Wirkola & Co, som spilles inn på FilmCamp. Der bygges i disse dager et fengsel som skal fylles med skuespillere som allerede er på plass, i tillegg til ca 20 statistfanger og her trenger jeg din hjelp. Har du et tips eller to ta kontakt med navn og helst bilder på min mail ninaerdahl@gmail.com. Mange forbinder tatoveringer med kriminelle, storvokste kraftplugger er også bra, langt hår, barter og skjegg er flott, skumlinger er toppen. Generelt råtasser. Regner med de ikke frekventerer moteblogger akkurat, så her trenger jeg din hjelp. Første innspillingsdag (av fire) for fangene er 10 juni. Så tips i vei da vel. (Illustrasjonsbildet øverst tok Marius på et vips. Kjekt med en fotokompis sånn sett. Det tok oss 5 minutt nøyaktig fra ide til ferdigknipset bilde).

Brillefine folk






I dag måtte jeg løsrive meg fra Hellfjord i noen timer for å gjøre et lite solbrilleoppdrag. Til dette fikk jeg et par av mine favorittmodeller med, Kåre Grundvåg og Camilla Bersvendsen. På foto stilte surprise-surprise Marius Fiskum opp. En gjenganger her på bloggen. Brillen som begeistret oss alle var Guccibrillen fra Jacob Friis med skinninnfatninger. En brille for solfulle dager uten regn. Kun kr 4125,- Butikkene Glitter, Accessorize og Solid på Nerstranda m.fl. var også representert. Snart på trykk. Følg med, følg med.

onsdag 1. juni 2011

Baby, I lost my handshoes






Dette er jo gammelt nytt. Men med så mye å gjøre som jeg har på jobbfronten nå for tiden i tillegg til selve livet som skal leves har jeg nedprioriterert bloggingen. Blogging for meg er en koseting, en hobby. Dette blogginnlegget skulle egentlig vært gjort for et par uker siden, nærmere bestemt 20 mai da Kurant-utstillingen "Baby- I lost my handshoes" utstillingen ble åpnet og jeg var tilskuer/gjest. For de som ikke vet hva Kurant er er det et fantastisk kunstnerdrevet visningsrom for samtidskunst i Tromsø. Denne gangen med mange ulike kunstformer, performance, film, fashion m.m