tirsdag 31. august 2010

Vips så var de der!

Ellens nydelige strikk!

Garnet Marit får tilsendt sporenstreks

Utgangspunktet

Se hva som dukket opp i postkassa mi i dag! Hårbånd fra Ellen i Oslo. Hun hadde lest bloggen min for et par uker siden da jeg fridde til mine kjære blogglesere om hvem som kunne hjelpe meg med å lage en versjon av hårbåndene sist sett hos Prada. Ellen tok utfordringa og har altså strikket meg to hårbånd i eskimogarn som jeg kjøpte på Heklekroken i Tromsø og sendte til henne. Hadde også kjøpt et par farger jeg ikke likte, som jeg byttet i dag og neste strikker ut er Marit. Denne gangen har jeg kjøpt litt tynnere garn og det blir jo spennende å se hvordan de blir seende ut. Gjett om jeg skal gå med hårbånd i høst og vinter. Det brune hårbåndet har vært på i noen timer nå, det klør ikke og varmer på en behagelig måte. Jeg er fornøyd. Veldig fornøyd!


søndag 29. august 2010

Jonatan Bukkøy Arntzen

Jonatan last night
Jonatan som statist i en GILDE tv-reklame i 2008

Jonatan som Bond i en "Bond Timeline" forestilling jeg lagde i 2008

Jonatan og jeg går way back. Helt siden jeg kom tilbake fra London i 2003 har vi holdt kontakten i større eller mindre grad. Ble kjent med han gjennom min bror Einar. Jonatan er stilig, kjekk, trivelig, artig og har en deilig Bergensdialekt. Har brukt Jonatan som både statist og modell og blir nok å gjøre det i fortsettelsen også. Ute på byen i går la jeg merke til at de unge damene svermet omkring han. Skjønner de godt jeg. Han er et skikkelig catch!

Bobler, pels og Anna Sui

Anna Sui toppens første tur ut

Cava, Prosecco, Cremant og Champagne

Vertinna Elisabeth med Lene

Jeg og polarreven min

Var ute på vift i går. Jentevorspiel hos ei venninne og for anledningen med en aldri så liten boblekonkurranse. Jeg er ikke så bevandret i denslags tydeligvis, så fikk bare en av fire riktige. Hadde en herlig kveld dog med både gamle og nye bekjentskap. Ikledd Anna Sui toppen, polarreven og noen bobler innabords entret jeg Tromsønatta. O fryd!

torsdag 26. august 2010

Sean Connery 80 år

Flott!

Hot!

Kan tenke meg kostymedesigneren moret seg med denne habitten

Sean Connery hadde bursdag i går og tenkte jeg skulle lage et lite innlegg her om en mann med stor M. Født i Skottland i 1930 til en vasker-mor og fabrikkarbeider-far. Selv jobbet han etterhvert som lastebilsjåfør og aktmodell samtidig som han hadde bodybuilding som hobby. I 1951 begynte han å jobbe i kulissene på et teater, noe som ble inngangsporten for den o så store skuespilleren Sean Connery som vi alle kjenner og elsker..

tirsdag 24. august 2010

One man's trash is the other man's treasure

Therese med TROMSØ lua!

Jeg gikk inn i rollen som manisk junkfood-dealer

Therese med en nydelig 60 talls herrefrakk

Jeg fant jeg fant! Thereses håndplukkede skatter

Gave til min kjæreste. Armani jakke. Ekte vare må vite.

Therese Lindseth er en nær og kjær venninne, og sammen finner vi på mye rart. I dag lurte jeg henne med på skattejakt på Kysten (Troms Fylkeskultursenter) der jeg har min base. På agendaen var ca 10 søppelsekker som skulle sjekkes ut, en etter en, med stor forventning og etterhvert begeistring. Blant skiten og lorten dukket det opp Filippa K, Moods of Norway, Bruuns Bazar og Armani. Sekkene var donert til meg av forskjellige Tromsøfolk, og det var på høy tid å ha en real sjau samtidig som vi fikk fryde oss over skattene. Ingen går tomhendt fra mitt kostymelager, og Therese fant seg noen godbiter. Blant annet et par PF Flyers sko fra motegutten Trym som jeg blogget om her om dagen. Han ga meg nemlig en sekk med gull før han forlot Tromsø for Volda. Jeg gjenbruker f.eks en Hugo Boss merinoulls genser fra han og kjæresten min har noen nydelige skjorter som Trym valgte å kvitte seg med. Elsker gjenbruk. Ideen om at noen en dag tenker nok er nok, sier takk og farvel, pakker ned inntil nestemann pakker opp og lar plagget leve videre til han også blir lei og sender stafettpinnen videre.

Pene piker


I dag holdt jeg casting for catwalkmodeller til Fashion Up North (Nerstrandas motedager) som sånn smått begynner å nærme seg. Modellene er alle knyttet opp mot Inger Lise Ebeltoft, et velkjent navn i modellbransjen her til bys. Knipset en liten bukett med kandidater og noen av de får du garantert se på visningene den 23 sept!

mandag 23. august 2010

Fam Irvoll på OFW



Oslo Fashion Week 19/8. Fam Irvoll trenger ingen intro. Bildene taler for seg selv. Bravo!!

Nina Jarebrink på OFW




Om nøyaktig en mnd kan vi smykke oss med vårt eget Nina Jarebrink show på Nerstranda. Mens vi venter kan vi se litt på hva hun viste fram under Oslo Fashion Week forleden. Har lest henne beskrevet som norges beste designer, men hun er jo svensk.. En ting er sikkert hun har skapt seg et navn som en av de desidert sterkeste designerene som er bosatt i norges land. Jeg gleder meg til å kunne bli litt bedre kjent med henne når hun kommer til Tromsø med sin businesspartner tromsøjenta Anette Dimmen. Om en mnd altså, kjære venner, får vi en svensk motestjerne til Tromsøbyen. 23 sept kl 19 kaster hun glans over Nerstranda senter.

Jane Iredale




Jeg er forelsket. I Jane Iredale. Sminkemerket Jane Iredale. Dette mineralsminkemerket har vunnet mange priser og det skjønner jeg godt. Bladene Elle og Natural Health har gitt de priser for blant annet Best Makeup Range i 2009 og jeg hadde faktisk aldri hørt om merket før jeg så den lekre nye sminkedisken på Essens i sommer. Jeg har investert i tre produkter så langt: en kobberfarget eyeliner, en såkalt "Moonglow" -et multipudder du kan bruke på øyne, lepper og kinn og en ylang ylang spray for å sette mineralpudderet eller bare for en forfriskende liten ansiktsdusj. Kosestunder med Jane Iredale er i vente. Hun har sminke som til og med ser bra ut i dagslys, det fikk jeg erfare da en bekjent kommenterte huden min på busstoppet her om dagen, hun som ga komplimenter er forresten søsteren til selveste Iselin Steiro og da velger jeg å tro at hun snakket sant.. Moonglow. Mmm.


Husker dere denne jenta?

Den engelske rosa Kine.

Cover Kine

Kåre & Kine

Kine Steien var jenta som plutselig dukket opp på en filmaudition og fikk meg til å gråte. Etter gråt kommer som kjent latter og etter å ha tørket tårene, har jeg hatt mye moro med henne! Hun var forsidejente på høstmagasinet jeg lagde for iTromsø nylig og er modell i Nerstrandas store kampanje "Tromsø på Nerstranda" som lanseres 6 sept. Kine Steien altså- min nye muse- 1.60 på sokkelesten.

En liten bit av mitt nostalgiske ♥

Dette er altså bildene fra mitt siste prosjekt, moteserien i trendbilaget til iTromsø. Jeg styrte skuta og bestemte hvem , hva og hvordan og med meg hadde jeg dette dream teamet:

Foto: Marius Fiskum og Ørjan Bertelsen

Hår og sminke: Goshamei

Modeller: Ibe Sofia Helander 3 år, Kine Steien 24 år, Kåre Grundvåg 26 år, Atle Kirkegaard 58 år og Signe Landmark 98 år.

Stylingassistent: Lene Åsberg

Allround assistenter: Mia Sjøtun og Chollada Phinitduang


Teksten var denne:


NY NOSTALGI


Vi ser tilbake på en tid der klærne var hjemmesydde, strikkede og heklede. Fargene var dusere og materialene sterkere. En tid der familien holdt sammen og levde sammen. En svunnen tid, en aktuell tid. I høst kan du inspireres av de gode gamle dager.


Litt utfyllende tekst om moteserien fra spalten min "Ninas hjørne" i trendmagasinet:


Denne gangen lot jeg meg inspirere av høstens store strikketrend og hadde lusekofter, heklede sjal, såvel som hjemmesydde forkleder som gjengangere i moteserien min. Synes en landlig location passet bra og engelske Paul Smith brukte jo landsbygda i sin høstkolleksjon. Gamledager er jo for de som kjenner meg og mine prosjekter en klassiker. Nostalgikeren med stor N som jeg er. Etter å nylig ha sett tv-serien Carnivalé, som er satt i trettitallets depresjonstid tok jeg nok med meg litt inspirasjon derfra også. Moteseriens stjerner var forøvrig Signe Landmark på 98 år, en gammel danserinne som takket ja til modelljobben umiddelbart og geitekillingen Kaisa som fotfulgte oss gjennom hele fotoshootet.






onsdag 18. august 2010

Endelig høst!

Jeg og en av dukkemennene mine

Lene vurderer bijouteri

Stein i full sving med pelsdama

Skoleklare dukker

Elsker jobben min! Variasjonen med foto den ene dagen, film den neste, litt scene og så dukkene mine da. Åååh! Etter å ha kledd på de siden de ankom Nerstranda i februar er jeg nå begynt å bli kjent med de og litt glade i de faktisk. Vi har jo alle våre egne interesser og klær er (surprise-surprise) noe som "makes my ♥ tick". Nå har endelig høsten kommet noe som betyr MER klær. Jippi! Lag på lag. Strikk. Pels. Varme. Hver dukke får nå opp i femten puslebrikker på seg hver istedenfor halvparten sommerstid. I dag ble høstdukkene utstilt i senteret iført en look vi kalte "høst-dongeri". Trenger du ny høstgarderobe? Dukkene våre er alle individuelle i stilen så kanskje, og forhåpentligvis, treffer en av de akkurat deg?

Vakkert!


Lånte noen lusekofter på Husfliden til en moteserie jeg laget for litt siden og da jeg skulle levere de tilbake så jeg disse vakre smykkene i disken. Laget av gamle porselensfat! Fantastisk idé! De er laget av en av damene som jobber på Husfliden i Tromsø og kostet 350,- pr stk. De hadde ringer også. Løp og kjøp sier jeg bare.

mandag 16. august 2010

Kan du hjelpe meg?

Akkurat det jeg mangler. Hårbånd i Prada-stil.
Prada backstage

Lærte meg å strikke på barneskolen, men min strikkekarriere ble dessverre avsluttet før den hadde startet. Nåvel. Nå frir jeg til deg og spør etter hjelp.. Hvem kan strikke meg hårband sist sett på Pradas høst/vinter catwalk? Helst noen som ikke klør og selvsagt betaler jeg godt.. Kunne tenkt meg de i fargene rustrød, gammelrosa, grå og camel. Ensfargede. Hvem tar oppdraget?

lørdag 14. august 2010

Slike gutter det vil lille Tromsø ha!

Trym Myrvang

London 2001: Daryoush og Matthew - de stiligste guttene jeg kjenner.

Har fått kommentarer fra mine venner som følger bloggen, om at det ikke er mange nok bilder av gatemoten i Tromsø.. Dette har sin grunn. Jeg ønsker ikke å legge ut bilder på bloggen av folk som ser sånn halvkule ut eller har ett tøft klesplagg likssom. De jeg viser frem synes jeg skal være stilig fra topp til tå. Forrige uke traff jeg på Trym som er en av de få i Tromsø med en stil som er verd å rope høyt om (lage innlegg om på bloggen). I går traff jeg han igjen og fikk knipset et bilde. Han er 19 år og moteinteressert og til tross for aldersforskjellen snakket vi samme språk. Et språk som handler om klær og stiler. Ikke om hva som er i skuddet må vite, men på et generelt nivå. Så utrolig deilig å kunne konversere om sånne ting. Dessverre forlot Trym Tromsø idag for å gå på journalistskole på Volda. Kjenner jeg savner han litt allerede. Like barn leker jo best, og på motefronten i Tromsø er det dessverre ikke så mange å leke (snakke) med. Da jeg bodde i London 1997-2003 var jeg rent bortskjemt og mine to beste venner der var gutter og stilig langt ut i fingerspissene. Akkurat som Trym.

fredag 13. august 2010

Aggie Frost

Foto Erica Restoften

I går holdt Frost hemmelig konsert for sine venner, som en generalprøve før deres konsert på Øyafestivalen i kveld. Aggie Peterson stakk innom kostymelageret mitt her om dagen og lånte noen effekter. Hofteholderen hun har på seg er nok fra vår besteforeldregenerasjon, jeg tipper 30 talls om ikke eldre og flosshatten er omkring fra samme tid. Musikken vi fikk høre i går var utrolig stilig, og looken likeså. Jeg ønsker henne og ektemannen Per Martinsen i duen Frost lykke til i Oslo i kveld! Se forøvrig den kule videoen deres her.

onsdag 11. august 2010

En dame med hatt.

Kathrine Marlen Nilsen

Synes hatter er det stiligste tilbehøret som finnes og skulle gjerne gått mye mer med hatt selv. Traff på denne flotte dama i dag med en gammel herrehatt hun nettopp hadde kjøpt på Fretex. Trender kommer og går men hatten består. Det er alltid plass til en prikk over i-en eller en hatt på hodet. Mer sånne!

Nina Jarebrink til Tromsø!

Kine Steien og Birgitte Bye Åsali wearing Nina Jarebrink

Rune Stoltz Bertinussen vurderer rammer

Oppladningen til Nerstrandas motedager i neste måned har startet og i dag fotograferte vi noen antrekk jeg hentet i Oslo nylig. Den svenske designeren Nina Jarebrink er et velkjent navn i Skandinavia og vi føler oss heldige som får henne til lille Tromsø. Sett av datoen 23 sept for da skal hun ha en motevisning på Nerstranda. Men ikke nok med det. Sigrid Bryhni og Hege Edvardsen kommer også med sine design. Tre visninger på en kveld. Inger Lise Ebeltoft har trent opp lokale modeller som skal vise fram herlighetene . Vi gleder oss!

tirsdag 10. august 2010

Hønemor og hanefar på inspeksjon


Lagde en moteserie her om dagen og kan ikke røpe for mye før den kommer på trykk. Men legger ut et bilde av et par av mine moodboards som blir inspisert av et riktig så pent par . Vil du se mer følg bloggen.

torsdag 5. august 2010

House Doctor



Har investert i et par nye ting til heimen. Et deilig saueskinn i aubergin og ei pute som ga meg to assosiasjoner: min bestemors gamle puter med det bølgete silkestoffet på sidene og sameland med båndene som ligner på holbien på kautokeinokofta. (Forøvrig bruker jeg selv den mindre utsmykkede karasjokkofta). Kunsten på veggen er min kjære venninne Maria Danielsens verk. Puta, som egentlig var langt over mitt putebudsjett var fra Marie & Edvard i Storgata. Den var av merket House Doctor og gjett om sofakroken har blitt en anelse mer eksklusiv nå, for ikke å snakke om innbydende. Sofagris jeg? Har du hørt på maken..